Les vies ferrades o ferrates ens proporcionaràn les emocions combinades d’esports com l’alpinisme, el senderisme i l’escalada. La conjunció d’aquestes tres activitats ja ens dona una bona pista dels seus continguts principals.

Entre els seus beneficis podem comptar que, a grans trets, afavoreix la consecució de mantenir-se en forma. A més, el més interessant d’aquesta proposta és que és una disciplina esportiva espoectacular en molts sentits i a més té un plus d’activitat divertida que farà que t’encanti i et donará una major motivació per afrontar altres reptes saludables.

¿Què són les vies ferrades?

Aquest esport d’aventura, és una barreja entre els esports ja mencionats i consisteix en accedir i avançar per zones muntanyoses i rocoses. Sempre comptarem amb elements que faciliten els nostres avenços i garanteixen la nostra seguretat.

Per altra banda, aquestes vies han estat prèviament catalogades per experts alpinistes i muntanyencs que s’hauran basat en els seus coneixements per aconsellar recorreguts. Així mateix, les hauran classificat segons graus de dificultat. Hem de tenir en compte que els accessos a aquestes vies són gratuïts, això no vol dir que no estan controlats i es recomana anar sempre acompanyat d’un guia que conegui la via perfectament, així com els elements de seguretat necessaris.

¿Per a qui són recomanables les vies ferrades?

Per tal de participar en aquest tipus d’activitats en grup, no cal ser un especialista qualificat en cap de les disciplines esportives que suposa fer en una Via ferrada. Tot i així, si que cal una certa preparació física. Qui es decideixi per recórrer aquests espectaculars trajectes ha d’haber estat iniciat al món de l’escalada com a mínim. Pel contrari, podria comprometre la seva seguretat. En aquest sentit, convé estar en forma; sobretot pel que fa a la força als braços, donat que s’utilitzaran freqüentment durant el recorregut de la via ferrada.

¿Quin material fa falta per fer una vía ferrada?

A més d’estar capacitat per donar un bon rendiment esportiu, és fonamental disposar de l’equipament adequat, ja sigui llogat o adquirit. Ens referim bàsicament a guants d’escalada i roba de muntanya. Pel que fa a la resta de la indumentària, no dubtarem a utilitzar una vestimenta còmode, ni massa estreta ni massa ample. Arnes, casc i un disipador d’energia constitueixen elements d’utilització obligatòria. A més no podem oblidar-no de la rellevància per a la seguretat de portar mosquetons, corda y d’altres, que poden ser puntualment necessaris en una escalada senzilla.

La importància d’encarar les vies ferrades amb un guia expert

Si ens endinsem en aquest món per primer cop, hem de tenir en compte que és bàsic realitzar una via ferrada amb un guia o company expert en aquesta disciplina. Un cop dominem les claus d’aquest esport d’aventura, ja estarem en condicions de transitar per elles en solitari. En tot cas, recomanem escollir aquests camins en funció de la perícia que es tingui en aquest tipus d’activitats: el millor és sempre adaptar els itineraris escollits al grau de dificultat amb el que han estat valorats.

les vies ferrades són una activitat d’aventura que ens permeten ajuntar oci i esport de forma molt intensa. Són una molt bona experiència i molt gratificant. Si estàs pensant en fer una via ferrada, no dubtis a trucar-nos per a resoldre tots els teus dubtes, trobar el teu guia i organitzar la teva sortida. 

Open chat
1
Hola,

Necessites ajuda?
Powered by