Agafar una piragua o kayak i llençar-te a recórrer els rius o al mar és una activitat que no compta amb cap tipus de regulació al nostre país, encara que podem establir unes limitacions de seguretat. Serà important que les tingues en compte per no incórrer, a més de a diferents perills, en faltes que puguin suposar sancions econòmiques o d’algun altre tipus.

Si el que vols és gaudir experiències gratificants en el món de la piragua, val la pena que posis en pràctica alguns consells. A continuació et detallem els més importants 😉

Recomanacions per a sortides de piragüisme

Si t’agraden les sortides en kayak, has de valorar en la seva justa mesura les següents indicacions. Val a dir que, si ho fas acompanyat de nens, has d’extremar les mesures de seguretat i deixar per a un altre dia, els teus reptes més complexos o les maniobres més arriscades.

  • En primer lloc, puja’t a la piragua en plenes condicions físiques i mentals, sembla una obvietat, però cal tenir en compte que el piragüisme és una activitat que requereix la màxima concentració i que es practiqui en un estat òptim.
  • Has d’adaptar la teva vestimenta al clima que faci el dia de la sortida. Si és un dia molt assolellat, posa’t roba i crema de protecció solar alta i resistent a l’aigua. Si el dia de la sortida en piragua fa fred, no dubtis a abrigar-te. Una muda de roba seca per a després de la sortida no està de més, per si has acabat xop/a. Consulta la previsió meteorològica amb antelació i actua en conseqüència.  
  • Has d’anar equipat amb dispositius que et permetin, en cas de caiguda, sortir a la superfície. A Obrint Via abans de l’activitat et facilitarem una armilla salvavides, element fonamental en, pràcticament, qualsevol activitat aquàtica, a més cal tenir en compte, que en un moment donat poden ser una peça que ajudi a resguardar-se del fred.
  • No t’oblidis de posar-te el casc, en cas de realitzar l’activitat en zones rocoses o a prop de penya-segats. Un rem de recanvi tampoc és una mala idea depenent del nivell i zona on realitzis l’activitat. 
  • Per altra banda, hi ha elements especialment pensats per les emergències que es poden donar en aquests mitjans, com la bomba per treure aigua o cinta americana per a precintar possibles trencaments a l’embarcació.
  • Si has realitzat la sortida en solitari, avisa sobre les coordenades de la teva ruta i recorda carregar el teu telèfon mòbil al màxim.
  • Hidrata’t suficientment, ja que seràs un temps al riu o el mar, depenent de l’estona que tinguis pensat estar fent la ruta, pot ser recomanable que t’enduguis aliment i beguda.

 

A Obrint Via, adaptem les teves excursions en piragüisme a les teves condicions i necessitats.

Podem dissenyar i oferir-te rutes que et faran vibrar amb la pràctica d’aquest esport aquàtic. A més tindrem en compte el teu nivell d’experiència. Tot i així, cal que sàpigues que comptem amb altres opcions esportives i d’aventura. Totes elles es combinen amb el turisme a la natura, com les expedicions en piragua que tenen com a objectiu, veure sortir o pondre’s el sol.

Open chat
1
Hola,

Necessites ajuda?
Powered by