Fer activitat física és una de les rutines més recomanables per gaudir d’una bona salut i una vida més plena. Un dels esports més senzills per practicar i que està a l’abast de tots és caminar. per aquest motiu, el fet d’iniciar-te al senderisme es pot realitzar en qualsevol moment, practicar-lo en gairebé tots els llocs i acompanyar-te d’amics o familia.

Els beneficis d’iniciar-te al senderisme

El senderisme és un esport que es practica a la natura utilitzant camins senyalitzats i rutes predefinides, per això pot resultar molt senzill realitzar-lo i anar descobrint paisatges nous. Podem fer senderisme a Catalunya en molts indrets preciosos que ens aporten importants beneficis

Redueix els nivells d’estrès

Les caminades per la natura milloren la salut mental, redueixen les preocupacions i canvien les pautes mentals. Tot això fa que disminueixi l’estrès i faci desaparèixer les causes d’ansietat o depressió.

Millora de la creativitat

S’ha demostrat científicament que caminar per la natura, oblidant dispositius electrònics i digitals, produeix un augment de la imaginació i de les solucions creatives un 50%.

Millora de la memòria

A més de cremar calories, en caminar es produeix una millora de la memòria, degut a que les cames i el cervell es troben connectats. La millora de la circulació sanguínia i de l’exercici mental de caminar, potencien l’ús de la memòria.

Ajuda a combatre malalties greus

Un estudi del 2011 certifica que el senderisme ajuda a la capacitat antioxidant de l’organisme, per tant, ajuda al cos en la lluita contra malalties greus com el càncer. Complementar les teràpies mèdiques amb aquesta activitat millora la recuperació de certs tractaments.

Com iniciar-se al senderisme amb activitats en Grup a Barcelona

Si no hem realitzat mai aquesta activitat, podem iniciar-nos de forma ràpida i senzilla. Existeixen moltes activitats en grup a Barcelona que ens permetran arrancar en aquest esport. Hi ha alguns consells que podem aprofitar per recordar.

 1. Escollir un equip adequat:
  Existeixen moltes marques de botes especialitzades per a senderisme. podem evitar gangues perquè caminarem moltes hores i els nostres peus poden ressentir-se’n. I, tot i que el calçat és la clau, no és en va revisar la resta de la nostra roba: que abrigui el necessari sense carregar-nos de pes, com la roba tèrmica, és fonamental.
 2. Podem unir-nos a un grup de senderisme a Barcelona o una empresa que organitzi rutes de senderisme:
  El senderisme és una activitat ideal per a practicar en grup. Per això, pots apuntar-te a algún centre d’excursionisme amb rutes preparades o bé, contactar amb una empresa com Obrint Via, que et proporcionarà la ruta, materials addicionals necessaris i un guia per a que la teva sortida de senderisme surti perfecta.
  A Espanya hi ha més de 20.000Km de rutes senyalitzades segons dificultat i duració. 
 3. Aprendre sobre la natura i l’entorn:
  Aprendre a llegir les senyalitzacions de camins és bàsic. De la mateixa manera és important tenir una certa noció de quins animals o plantes tenim a la nostra regió i si poden ser perjudicials, com evitar-los o tractar el seus símptomes.

Iniciar-se al senderisme ens permetrà millorar la nostra salut mentre gaudim de la natura, a més, està a l’abast de qualsevol persona i té molt poques restriccions. Contacta amb nosaltres i t’informarem i resoldrem tots els teus dubtes!

Open chat
1
Hola,

Necessites ajuda?
Powered by