ESQUÍ DE MUNTANYA

És una forma d’excursionisme hivernal. Consisteix a pujar i baixar cims o fer travesses de muntanya per indrets amb neu. Es realitza per recorreguts d’alta muntanya no senyalitzats ni marcats, excepte en les competicions.

Les característiques de la neu i el terreny fan que sigui molt important tenir una bona tècnica i extremar les mesures de seguretat. L’esquiador/a de muntanya haurà de suportar baixes temperatures, resoldre problemes d’orientació en la boira i superar l’esgotament. Per practicar esquí de muntanya cal un determinat nivell de preparació física i tècnica.

En l’esquí de muntanya com en l’alpinisme, per avançar en un terreny d’esquerdes amb seguretat s’ha de formar una cordada que avanci perpendicularment a l’esquerda. La traça o camí que obre l’esquiador/a que va al davant d’una cordada s’ha de seguir en tot moment. Per avançar en seguretat, s’ha d’estudiar bé el mapa del terreny, cal comprovar els llocs per on passem amb els pals en cas de dubte i extremar la prudència.

ESQUÍ DE MUNTANYA

L’esquí de muntanya va ser la primera forma que vam utilitzar els humans per moure’ns per la muntanya al hivern. Utilitzant uns esquis especials i unes pells de foca sintètiques aconseguir ascendir a través de les valls nevades, gaudint d’una bonica excursió de pujada i de les neus no tractades durant la baixada.

Es una activitat ideal per als esquiadors alpins que volen gaudir de la neu sense tractar i d’un entorn solitari i embriagador per als sentits.

Des d’Obrint via et proposem tres activitats diferents per a que puguis gaudir d’una experiència adaptada a les teves necessitats.

Open chat
1
Hola,

Necessites ajuda?
Powered by